Csapat

Csapat

KURATÓRIUM

Az alapító az alapítvány vagyonának kezelésére három természetes személyből álló Kuratóriumot nevezett ki. 

A Kuratórium jogkörei (többek között):

• Dönt a csatlakozási szándék elfogadásáról. 
• Gazdálkodik az alapítói vagyonnal, dönt annak felhasználásáról a pénzügyi terv és határozat alapján.
• Kezeli a beérkező anyagi támogatásokat.

Radnai Károly

kuratóriumi tag

Soltész Gergő

kuratóriumi tag

dr. Toma Vanda

kuratóriumi tag, a kuratórium elnöke

AZ ALAPÍTÓ

Miért vág bele valaki egy jótékonykodással foglalkozó családi alapítvány létrehozásába? Miért nem társul inkább egy már meglévő és hasonló kezdeményezéshez? Mert ez az alapítvány olyat tud, amit más nem. Szabados Richárd, a Szabados Boys Alapítvány alapítójának írásából kiderül, hogy mi is az pontosan.

EGY ÚJ ÖTLET

Arra a kérdésre, hogy miért hoztam létre az alapítványomat, több válasz is adható, és mindegyik helyes. Amikor az ismerőseimnek először meséltem az ötletemről, többen javasolták, hogy pénzemet, energiámat fektessem be inkább egy már működő szervezetbe, mert egy újabb alapítvány csak csepp a tengerben. Sikerült nekik elmagyaráznom, hogy én valami egészen újat szeretnék létrehozni.

Olyan alapítvány terve rajzolódott ki, amely gyermekeket támogat közvetve vagy közvetlenül, és a sport a kapcsolódás. Nagyon sokan szorulnak segítségre, egészségügyi, vagy egzisztenciális okból, és a sportolás közben teljesen a háttérbe szorul. Mondván, van nekünk jobb dolgunk is, mint az egészséges életmód. Ez egy racionális és teljesen jogos hozzáállás, hiszen nem lehet mindenkinek egyformán segíteni, képtelenség lenne erre vállalkozni. De a sporton keresztül annyi lehetőség van mosolyt csalni a gyermekek arcára, hogy ezt viszont nem lehet kihagyni. Megkeressük azokat a kis hősöket, akik lesérültek, de nincs elég pénzük a rehabilitációra, vagy tehetségesek, de nem jutnak hozzá a megfelelő sportfelszerelésekhez. De felvesszük a kapcsolatot azokkal a szervezetekkel is, akik beteg vagy rászoruló gyermekek életét teszik jobbá. Sok kapcsolattal rendelkezem, tudom, hogy mi húzódik egy sikeres vállalkozás hátterében. A legtöbb alapítványnak hiába nemes a célja, nincs meg mögöttük az a háttértudás, ami a sikeres működéshez szükséges. Hiszem, hogy sokan szeretnének támogatni másokat, de ehhez el kell tudni érni őket. Az üzleti életben szerzett 20 éves munkatapasztalattal úgy gondolom, hogy nekem megvan az ehhez szükséges tudásom.

 
8+5 ÉRV

Ezzel azonban még mindig nem válaszoltam meg teljesen, hogy miért is vágtam bele. A fő okom a két kisfiam, akik nyolc- és ötévesek. Szerettem volna számukra is kézzel fogható mintát nyújtani ahhoz, hogyan tehetik szebbé a világot. Szeretném megértetni velük, mennyire szerencsés helyzetben vannak, és milyen fontos az, hogy segítsenek a nehezebb sorsú gyermekeknek. Ha úgy vesszük, az alapítvány az ő érzékenyítésük is, szeretném, ha idővel beszállnának a munkába, aztán pedig ők vezetnék majd a szervezetet. Az érvekhez szintén hozzátartozik, hogy 20 éve jótékonykodom, szerettem volna a magánadományaim rendszerét átformálni, és üzleti modellek alapján működő szervezetet létrehozni.

Sokan kérdezik, hogy miért a sport áll az alapítvány tevékenységének középpontjában. Szerintem a sport több mint egy eszköz az egészséges élethez. Kitartásra, csapatmunkára, határozottságra, és céltudatosságra nevel. Ezért olyan rászoruló gyermekeket és szervezeteket kívánunk segíteni, akiknek örömet lehet okozni a sporthoz való kapcsolódással. Bízunk benne, hogy elég követőt, támogatót és önkéntest találunk ehhez a feladathoz. 

SEGÍTŐK

Bár Szegeden született és nőtt fel Molnár Eszter, közgazdász diplomáját Budapesten szerezte. Évekig élt Milánóban, és megjárta már Indiát is. Dolgozott producer asszisztensként az animációs filmek világában, kutatás-fejlesztéssel foglalkozó cégcsoportban, jelenleg banki felsővezetői asszisztensi munkát lát el Szabados Richárd mellett, akit személyes kezdeményezéseiben is támogat. Szenvedélyei, a kortárs tánc és a kertészkedés mellett nagyon fontos számára a segítői identitás. Évek óta vállal önkéntes koordinátori munkát különböző civil szervezeteknél, legyen szó akár ártalomcsökkentésről intravénás szerhasználók között, fiatal felnőttek önismeretéről, vagy rászoruló gyermekek támogatásáról.

A szentesi születésű Salánki Zsófia a Szegedi Tudományegyetemen diplomázott, majd újságíróként helyezkedett el Szegeden. Ma már Budapesten él, és marketing szakértő-kreatív szövegíróként dolgozik. Ha gyermekek, családok segítéséről van szó, rendkívül fontosnak tartja az élményprogramok és az élményalapú pedagógia használatát, az esélyegyenlőség minél teljesebb megteremtését. Szabadidejében ír, olvas, rajongója például a kortárs magyar irodalomnak.

X