Sport és egészség

A sport rendkívül fontos szerepet tölthet be egy gyermekek életében: ösztönöz, jó fizikai kondíciót ad, és pozitív szociális hatásai is vannak. Ezért támogatjuk kiemelten a sportot és az egészséges életmód kialakítását. 

Rehabilitáció

Egy versenyszerűen sportoló gyermek számára egy sérülés akár kedvenc elfoglaltságának végét is jelentheti. De egy rendszeres testmozgást végző fiatal életében is komoly törést okozhat, ha egészségügyi okok miatt hirtelen abba kell hagynia a sportot. A gyermek elveszít egy rendszeres, élvezetes tevékenységet, kiszakad egy támogató, inspiráló közösségből. A sport iránt érdeklődő, szociálisan vagy egészségügyileg rászoruló gyermeknek a mozgás talán még fontosabb lehet. Ezért tartjuk elengedhetetlenül fontosnak a sportsérülésekből való felépülések támogatását.

Felszerelések

A tehetség, az elkötelezettség, a fizikai adottság és az elhatározás sokszor nem elegendő a sporthoz, ha nincsenek meg hozzá a szükséges alapfelszerelések. Ha anyagi okok miatt hiányzik egy eszköz vagy nem megfelelő a technikai háttér, alapítványunk igyekszik segíteni annak beszerzésében és megteremtésében. 

Tanácsadás

Ha valaki egészséges felnőtté szeretne válni, már gyermekkorban figyelnie kell életmódjára. Ebben egészségügyi előadások megszervezésétől kezdve az egészséges étrendről tartott kiscsoportos órákon át tudunk alaptudást nyújtani az érdeklődő gyerekeknek, családoknak. Az életmóddal kapcsolatos lehetőségek tárháza szerencsére határtalan.

Rendezvények

A sporttal, egészségmegőrzéssel kapcsolatos rendezvények – legyen szó futóversenyről, labdarúgó-bajnokságról vagy éppen egy érzékenyítő előadásról – fontos szerepet játszanak az egészséges életmód tudatosításában, a sport népszerűsítésében és a gyermekek társas kapcsolatainak erősítésében. Alapítványunk minden élményt adó és szemléletet formáló tevékenységet szívesen támogat. 

Táplálkozás

Az egészséges életmód egyik alapja a helyes táplálkozás, amit már gyermekkorban jó lenne elkezdeni, ám erre sajnos nem mindenkinek van lehetősége. A Szabados Boys Alapítvány célja, hogy megteremtse a rászoruló gyermekeknek és családoknak azt a lehetőséget, hogy egészséges ételeket fogyasszanak, változatosan táplálkozzanak, és minél több zöldség, gyümölcs kerüljön az étrendjükbe. Mi ebben is segíteni szeretnénk. 

X