Az alapítványról

Kik vagyunk mi?

A Szabados Boys Alapítvány célja a szociálisan és/vagy egészségügyi szempontból rászoruló kiskorú gyermekek (illetve az őket ellátó és segítő intézmények) támogatása sportprogramok szervezésével, sportrehabilitáció elősegítésével, sporteszközökkel, felszerelésekkel és tanácsadással. Olyan fejlesztő, sport- vagy orvosi eszközök beszerzésében segítünk, amelyekhez egyébként nem jutnának hozzá a gyermekek, és olyan programok szervezésében gondolkodunk, amely másként nem valósulna meg. Szeretnénk, hogy a támogatott gyermekek és családjaik minél több élményben részesüljenek a mindennapokban. 

Miben tudunk segíteni?

• Kulturális és információs tevékenység: Egészséges életmóddal kapcsolatos foglalkozások és tanácsadás.

• Sporttevékenység és rehabilitáció: A fizikai és szellemi sportágakhoz kapcsolódó támogatások. Sportesemények szervezése és lebonyolítása. Sportrehabilitáció, sérülésekből való felépülések támogatása. Fejlesztőeszközök és sportfelszerelések beszerzése.

• Szabadidős és hobbitevékenység: Olyan tevékenységek támogatása, amelyek a természet megismeréséhez köthetők, például túrázás és táborozás. 

• Oktatási tevékenység: Célunk a gyermekoktatás segítése azokon az egészségügyi és sporthoz kapcsolódó területeken, ahol erre a leginkább szükség van.

• Szociális tevékenység: A sport lehetőségének megteremtése a hátrányos helyzetű gyermekek életében. Gyermekekkel foglalkozó szociális intézmények támogatása. 

• Adományosztás: olyan nonprofit szervezetek támogatása, akik hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkoznak. 

Átláthatóság

• Gazdálkodásunkat a Szabados Boys Alapítvány Kuratóriuma ellenőrzi. 

• Alapítványunk irataiba, az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvényben meghatározott jogszabályi előírásoknak és az Alapítvány Alapító Okiratában foglaltaknak megfelelően az alapítvány működésével kapcsolatosan keletkezett iratokba székhelyünkön (1161 Budapest, Baross u. 36/2) – az alapítvány képviselőjével előzetesen egyeztetett időpontban – munkaidőben bárki betekinthet, arról saját költségére másolatot készíthet. Ez alatt személyes adatokat, üzleti titkokat vagy egyéb adatvédelmi vagy személyiségi jogi szempontból érzékeny adatokat jogosulatlan személy nem ismerhet meg.

Az alapítvány adatai

• Később itt lesz megtalálható az éves beszámoló és közhasznúsági melléklet, az éves összesítés az alapítvány adománygyűjtéséről, és itt tud tájékozódni a a támogatott projektekről is.

• Legfrissebb hírekről itt tájékozódhat.

X